texte

Business cu viața ta


De-a lungul istoriei omul a supraviețuit cutremurelor, inundațiilor (Potopului, chiar!), războaielor și mai nou în România, zăpezii de peste 4 metri.

Pentru cei care încă nu sunt la curent, există în jur de 60.000 de persoane izolate (fără curent, căldură,etc) în două județe: Buzău și Vrancea. Până acum s-au raportat în jur de 60 de morți, fără cei pe care-i vor găsi stafidiți în casă după ce vor da zăpada la o parte…sau se va topi.

În haosul ăsta nemaiîntâlnit vreodată în România, spiritul românului întreprinzător dă roade. Dar în ce măsură, nici nu vă închipuiți! Într-un sat din Buzău (Găvănești) o pâine de 1 leu costă 10 lei! La promoție! Viața e scumpă după cum se vede.

Dar, să-ți bați joc de frații tăi, care s-ar putea să moară cu sau fără pâinea ta de doi bani vândută de 10 ori mai scump e o nebunie. Să crezi că te poți juca cu fratele tău în astfel de momente, să ai tupeu în timp ce-ți întinde un leu pentru o pâine să-l privești în ochi și să-i ceri 10. Degeaba l-am executat pe Ceaușescu, dacă permitem unor asemenea ființe să trăiască. Și totuși, nu se va întâmpla nimic cu individul sus-numit. Decât că va înfuleca ultimii bani de la niște oameni disperați și înnebuniți de frig.

”Frate, frate, dar brânza-i pe bani” a devenit un caz fericit, pe lângă ceea ce se întâmplă acum.

Ne merităm soarta atâta vreme cât permitem unor lichele să ne strivească.

UPDATE: Lăcomia nu se opreşte aici. Am aflat cu puţin timp în urmă că cei care dispun de generatoare electrice cer câte 10 lei celor care vor să-şi încarce telefoanele. Ce mai urmează?

Standard

2 gânduri despre „Business cu viața ta

  1. Daca ar fi dupa mine, as trage cortina si as pune punct acestei piese de teatru macabra, care se numeste „Viata in Romania”…decat sa traiesc cu astfel de specimene aproape, mai bine sa fim rasi cu totii de pe fata Pamantului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.