texte

Viață pentru NOEL


Am aflat povestea lui Noel în urma invitației de a mă alătura acestui grup Facebook dedicat strângerii de fonduri.

Nu știam până zilele trecute ce înseamnă acronimul SMA-1, așa cum nu știam că cel mai scump medicament din lume (Zolgensma) poate să coste 2.1 milioane de dolari. Nu vreau să deturnez obiectul și subiectul postării intrând în polemica costului exagerat al acestui medicament și al intereselor financiare ale Novartis, și în general, ale industriei farmaceutice, însă întrebarea e perfect validă.

SMA-1 (Amiotrofie Spinală Musculară de tip 1) înseamnă chin și moarte.

Din fericire, există un tratament care poate să îi ofere lui Noel dreptul la viață. Din fericire, există oameni cărora le pasă și au contribuit deja la strângerea a peste 70% din suma necesară. Este incredibil că s-au strâns aproape 1.5 milioane de dolari, însă e nevoie de mine și de tine în continuare pentru ca Noel să beneficieze de tratament înainte de a fi prea târziu.

Conturile unde se pot face donațiile

Ceea ce este interesant în legătură cu strângerea de fonduri pentru Noel, și ceea ce cred eu că va face posibilă atingerea acestui obiectiv ce părea imposibil la început, este organizarea de licitații pe grupul de Facebook dedicat. Găsiți aici licitații la electronice și electrocasnice, cărți (eu mi-am luat deja vreo 30 de cărți în format electronic), jucării, haine și încălțăminte pentru copii, excursii și chiar mașini.

Tombola Dacia Logan

În general, donând minim 2 euro/licitație poți participa la licitațiile organizate pe grup, iar pentru tombola Dacia Logan (autoturism nou) este necesar să donezi 100 lei pentru un bilet la tombolă.

Dacă situația lui Noel nu reușește să genereze impulsul de a dona, poate că participarea la tombole sau organizarea de tombole va face posibil acest vis.

Fie că ai un lucru pe care dorești să îl donezi, fie că ai nevoie de ceva postat pe grup, fie că donezi direct pentru a dărui o șansă la viață, este nevoie de implicarea ta astăzi.

Iorga spunea că „luăm cu noi în mormânt viața pe care am trăit-o doar pentru noi”. Să oferim, așadar, viață unui copil în suferință.

Standard

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.