texte

Adevăruri cutremurătoare?! DACII


În urmă cu ceva timp, un prieten, îmi posta pe Facebook linkul spre un documentar al unui tânăr scriitor, Daniel Roxin. Materialul intitulat “Dacii – Adevăruri cutremurătoare” induce ideea că poporul român nu ar fi urmaş al Romei. Printre cei creditaţi acolo se numără şi personaje care, chiar nu înţeleg ce legătură au cu subiectul, mă gândesc aici la un fost şef de Stat Major şi un fost ministru al Apărării, dar pe lângă ei, apare şi Alexander Rodewald, un om despre care până să văd documentarul nu ştiam nimic, însă căutând ceva date, am descoperit că într-adevăr, aşa cum este prezentat în documentar, acesta era sau încă mai este directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania. Pentru că există cel puţin un minim de surse care să dea un minim de credibilitate documentarului, am decis să vi-l prezint şi aici. Sunt curios, dacă printre cei care îl vor viziona se află şi specialişti pe domeniile vizate, care este părerea lor.

(Preluat de pe balaceanca.net)

 

Standard

15 gânduri despre „Adevăruri cutremurătoare?! DACII

  1. noctambulul zice:

    Noi nu venim de la Dacia Traiana, nu am fost romanizati. Provenim de un mare popor, cu o mare cultura. Numai ca acest mare adevar e ascuns, toate documentele au fost arse in timpul cruciadelor, totul a fost musamalizat de biserica catolica. Sunt mai multe idei, precum ca dupa retragerea fortata romanilor in sec. IV(organizata de dacii liberi), dacii au pus mana pe Imperiul Roman, iata prin ce se demonstreaza statuile numeroase de daci cu chipuri de invingatori in Italia. Sunt atat de multe de spus la acest subiect, dar pacat ca inca multi adepti ai istoriei alternative sunt considerati sariti de pe fix, cica toata ‘povestea’ asta a fost inventata de autoritatile comuniste din timpul lui Ceausescu. Mersi pt abordarea acestui subiect, documentarul e chiar fain.

    • Eu va multumesc pentru interesul acordat. Ma bucur ca mai exista oameni interesati sa afle cum stau lucrurile cu adevarat in istoria poporului roman. Cand exista atatea contradictii e normal sa ridicam intrebari.

  2. Iti multumesc pt acest articol. Am avut „pielea de gaina” pe toata durata documentarului. Mi-am dat seama cate minciuni am invatat eu de la profesorii mei de atatia ani…nu am cuvinte.

  3. Pingback: Legenda lui Robin Hood – de la carte la ecranizare « bibliodevafiliala3

  4. Catherine zice:

    Doar in istorie este mentionat faptul ca Dacia lui Decebal a devenit in 86I.Hr o provincie ramana.Strabon spunea:”Dacii au aceeasi limba ca si getii.”

  5. Tot Herodot mai spunea ca „Geţii (dacii) sunt cei mai VITEJI şi mai DREPTI dintre traci”.
    „După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt”.
    Sunt de acord cu tine in privinta realitatii care ne inconjoara in prezent. Da, ne place sa lenevim, ne pricepem de minune sa stricam relatii, sa „eliminam” capra vecinului din ecuatie. De asemenea, ne place sa aruncam cu noroi in ceilalti si chiar in noi insine. Cu toate acestea, sunt de parere ca suntem capabili de multe. Avem potential, multi reprezentanti ai acestui popor au fost elite. Vezi aici: https://bodolicaalexandru.wordpress.com/2012/03/20/romanian-intelligence/
    Daca n-o sa cultivam speranta ca putem schimba ceva, sigur nu vom inainta.

  6. Am ascultat si eu documentarul. Nu exista o parere de expert in domeniu.
    Iata ce consider eu adevaruri tulburatoare: Ce spunea istoricul Herodot despre traci (daci):
    „La ei, la traci, trîndăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă”.

    „La traci există următoarea rînduială: îşi vînd copiii pentru a fi duşi peste hotare”

    S-a schimbat ceva in 2000 de ani?

    • NU STIM NOI ACUM CUM E CU EV.dec. 89 DAR IN ANTICHITATE…..masluiesc ei acum istoria ..vz.autointitulatii romii-fara o lege a etniilor si fara o istorie aprobat de for competent [genetica a stabilit clar ca sint indieni din India]….SALVAREA NOASTRA A VENIT ===HAMBURG-HAMBURG=sintem daci -nu netragem din romani=IN fata adevarului genetic stiintific si d.zeu cedeaza…..

    • SALVAREA VINE DE LA HAMBURG=sintem daci -nu sintem romani….schimbarea numelui tarii e o necsitate legala..DACIA /DACI SA FIM UNITI CU BASARABI DACI IN VECI SA FIM…….MULTUMESC …DOAMNE ca ai facut dreptate poporului tau ..daca publicatii ..urari de bine daca nu… de …duh..

      • TEZA DACIA DACI sa fim uniti cu basarabi daci sa fim va deveni realitate LUCEAFAR HUILES devine LUCEAFARUL DACIEI….oaste milenara a dacilor romani a umplut sufletele tuturor….of..iubita noastra mama DACIA ..TE-AM REGASIT….bravo Daciocoz..

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.